You are currently viewing Moj prosti čas

Moj prosti čas

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Otrokovo najpomembnejše delo je igra

Ob vseh aktivnostih, ki jih imam, predvsem, da vzdržujem svoje stanje (to so različni strokovnjaki: nevrofiziatri, delovni terapevti, specialni pedagogi), imam prostega časa bolj malo, a hkrati ravno zaradi tega toliko bolj uživam v le tem. Zame je najpomembnejše delo igra. Včasih nečesa ne zmorem, a sem zelo vztrajna in se trudim po svojih najboljših močeh.

Zelo uživam v vodi. Slednjo res obožujem, se v njej rada kobacam in počnem različne vragolije. Hkrati pa voda name deluje blagodejno in sprosti celo telo in um. Seveda pa se čofotati vedno ne morem, zato prosti čas zapolnim tudi z drugimi aktivnostmi. Le te so risanje, ustvarjanje, igre z zvočnimi igračami ter razne igre in uganke (na primer Lego konce, igra spomina), ki mi hkrati pomagajo pri razvoju fine motorike.

Prav tako pa zelo uživam v glasbi ob kateri rada pojem in plešem ter umetnosti. Obe sta za mene prijetni in sproščujoči dejavnosti, hkrati pa mi pomagata pri besednjaku in povečanju ter izboljšanju gibljivosti.

Igranje pa ni koristno le zame. Tudi starši se aktivno vključujejo v igro, saj želijo, da začutim, da imajo zame čas, hkrati pa tako tudi gradimo medsebojno zaupanje. S tem pa mi pomagajo krepiti pozitivno samopodobo in zmanjševati morebitne ovire na moji poti.

No ja, prav tako pa se rada posladkam, če je le možno. 😊