You are currently viewing Obiskovanje fizioterapije in delovne terapije

Obiskovanje fizioterapije in delovne terapije

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Kot mlada raziskovalka se rada vključujem v različne aktivnosti skupaj s svojimi starši in bratcem. Glede na mojo cerebralno paralizo pa so tukaj aktivnosti, ki me spremljajo vsak teden in mi omogočajo lažje življenje. Med temi aktivnostmi sta kot glavni dve fizioterapija ter delovna terapija.

Kot prva redna in zame zelo pomembna aktivnost je fizioterapija. S svojimi metodami in načinom dela mi nudi podporo, pomaga pri lažjem izvajanju vsakodnevnih opravil, spodbuja razvoj bolj primernih funkcij gibanja in stremi k preprečevanju razvoja deformacij. Za uspešnost vadb je priporočljivo redno vsakodnevno izvajanje, saj poveča gibljivost in spodbuja moj celotni telesni razvoj. 3 X na teden jo izvajam z izkušenimi nevrofiziatri (tudi samoplačniško), ostale dni v tednu pa s starši pridno vadim, saj sem zelo pogumna in vztrajna.

Poleg fizioterapije pa je delovna terapija tista druga aktivnost, ki veliko pripomore k mojemu lažjemu vsakdanu. Delovna terapevtka mi pomaga s terapevtskimi metodami razvijati čutno gibalne (igra in prosti čas), kognitivne (miselne uganke) in praktične izkušnje (osamosvajanje).  Omogoča mi, da kljub omejitvam, samostojnejše izvajam vsakodnevne življenjske aktivnosti. S svojo delovno terapevtko jo izvajam 1x tedensko, drugače pa tudi tukaj velja kontinuiranost in vztrajnost, zato jo skozi igro izvajam vsak dan.