You are currently viewing Načrtovanje poti

Načrtovanje poti

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Sedaj pa novim zmagam naproti. Z do sedaj zbranimi sredstvi, je bilo že 38,500€ vplačanih za operacijo pri čemer s temi sredstvi upravlja Zveza Prijateljev Mladine Slovenija.

Medtem pa skupaj s starši urejam vse dokumente, ki so potrebni za pot do operacije. Mednje spada tako viza, zavarovanje, bivanje kot tudi letalske karte.

Pri slednjih pa smo naleteli tudi že na prvi izziv. V skladu z razglasom o omejitvi vstopa tujcev, ki predstavljajo tveganje za prenos koronavirusa in je stopil v veljavo 26. 1. 2021, so ZDA ponovno uvedle prepoved vstopa za tujce, ki so bili v schengenskem prostoru v 14 dnevnem obdobju pred njihovim vstopom v ZDA. Pod schengensko območje pa spada tudi naša prelepa dežela Slovenija.

Ko sem že mislila, da bo ta izziv težko rešiti, pa smo z družino dobili namig kako se spopasti z njim. Rešitev je predstavljalo veleposlaništvo ZDA, ki se nahaja na Prešernovi cesti 31 v Ljubljani. Na veleposlaništvo sem se skupaj s starši mogla obrniti s prošnjo po odobritvi oziroma izrednem dovoljenju za let čez lužo. Ko smo to storili in obrazložili kakšen je razlog, smo dobili odobritev! Jupi!

S tem smo lahko naprej urejali za let, ki je načrtovan za 12. 3. 2021, ko se bom tudi prvič usedla v letalo. Samo dogovarjanje okoli leta pa se je nato nadaljevalo z agencijo Kompas, ki so nam dali prijazne napotke in usmeritve.

Let bo bil iz Ljubljane z vmesnimi postanki kjer bomo mogli presedlati na drugo letalo. Pristanek pa je predviden na letališču St. Louis, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Misuri. Tam pa se nahaja tudi dr. T.S. Park!