You are currently viewing Prvi dnevi so za menoj

Prvi dnevi so za menoj

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Še na kratko povzetek mojega prvega tedna bivanja onkraj luže.

13. 3. 2021 se je naša pot pričela na letališču Jožeta Pučnika. Prva postojanka na poti k dr. T. S. Parku pa je bilo letališče v Parizu. Od tam pa smo se odpravili na na največji čezoceanski let do Atlante, ki je trajal slabih 10 ur. Pristanku v Atlanti je sledil še zadnji let, ki nas je pripeljal do letališča St. Louis in je trajal kakšno urco. Obvezna oprema, ki smo jo morali imeti s seboj tako na poti čez Evropo kot tudi Ameriko pa so bile seveda maske.

Sedaj smo nastanjeni v hotelu DoubleTree v St. Louisu od katerega je moja operacija oddaljena le nekaj kilometrov. Kaj preveč se gibali nismo okoli, saj smo morali upoštevati pravila in čuvati svoje zdravje, hkrati pa moram biti vsaj sedem dni pred sprejemom v bolnišnico St. Louis Children’s Hospital v izolaciji oziroma karanteni. Predviden sprejem je tako v ponedeljek, 22. 3. 2021. Operacija pa, če bo vse teklo tako kot je potrebno, v četrtek 25. 3. 2021.

Kolikor so mi te dni dopuščale okoliščine in je to dopuščal čas, pa raziskujem lepo okolico. Vmes sem si uspela pogledati tudi čudovite živalice v bližnjem živalskem vrtu sproti pa se učim še malce zanimivo angleščino, saj kakor sem ugotovila, nima veliko skupnega z našim preljubo slovenščino.