You are currently viewing Dr. T.S.Park

Dr. T.S.Park

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Dr. Park je najbolj izkušen SDR kirurg na svetu, ki Lari ponuja priložnost, da živi življenje brez bolečin in ohranja svojo mobilnost tudi v odrasli dobi. Prejemnik mnogih nagrad in vodja na mnogih področjih. 

Je vodilni svetovni strokovnjak in najbolj izkušen nevrokirurg, ki izvaja tovrstni poseg. Nahaja se v St. Louis Children’s Hospital. V več kot 30 letih je operiral preko 4000 pacientov iz več kot 70 držav.

Tae Sung Park, profesor nevrokirurgije in vodja nevrokirurgije v Otroški bolnišnici St. Louis, je leta 1971 dokončal rezidenco nevrokirurgije v Yonseiju in prejel prvo mesto na izpitu za certificiranje Korejskega odbora za nevrološko kirurgijo. Leta 1976 je nadaljeval na Univerzi v Virginiji kjer je z največjo odliko opravil pisni izpit Ameriškega odbora za nevrološko kirurgijo.

Dr. Park je izboljšal več nevrokirurških posegov za otroke, predvsem selektivno dorzalno rizotomijo (SDR). Leta 1986 je začel program SDR za izboljšanje hoje pri otrocih, ki trpijo za spastično cerebralno paralizo. Njegova izboljšana kirurška tehnika in pacienti so bili tema različnih prispevkov v revijah kot je Time ter na CNN, NBC in BBC.

Prav tako je bil prejemnik sedemletne nagradne imenovane Javits Neuroscience Investigator Award s strani (NINDS) za financiranje svojih laboratorijskih raziskav med leti 1999 – 2007.

V recenziranih revijah je napisal preko 50 poglavij in 200 člankov ter uredil štiri knjige. Hkrati si zadnji dve leti vedno vzame čas, da obišče svoje paciente, ki so v Evropi. 

Z ženo Meeaeng imata dva otroka.