You are currently viewing Odločitev za operacijo, SDR, Palčica Pomagalčica in Rok Križan

Odločitev za operacijo, SDR, Palčica Pomagalčica in Rok Križan

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Mamica in očka sta mnenja, da si vsak otrok zasluži najboljše možnosti za svoje otroštvo. Ker ju je vodila želja, da ne bi moje življenje zaznamoval invalidski voziček, sta pričela raziskovati vse možnosti, ki so na voljo. Tako sta prišla v stik z mnogimi starši, ki so delili svoje uspešne zgodbe za operacijo  – pri znamenitem dr. T.S. Parku v Ameriki – imenovano »selektivna dorzalna rizotomija«.

Selektivna dorzalna rizotomija je zahtevna nevrokirurška operacija na hrbtenjači in se uporablja za blažitev spastičnosti ter povečanega mišičnega tonusa v spodnjih okončinah. Poseg je invaziven, kompleksen in nepovraten. Pripomore k večji samostojnosti, boljšemu ravnotežju, odpravi bolečine in zategovanje mišic.

Po poslani kompleksni dokumentaciji v Ameriko, nas je dr. T.S. Park obvestil, da sem odlična kandidatka za operacijo, ter da so najobetavnejši rezultati operacije zelo zgodnji, med 2. in 3. letom starosti. Kmalu smo prejeli datum operacije, marec 2021. Novica nas je neizmerno osrečila, saj operacija zame pomeni pomembno ločnico med invalidnostjo in samostojnostjo. Odgovor je priromal v sredini decembra 2020 in od takrat pa do danes so se začele stvari odvijati z viralno hitrostjo, saj bijemo bitko s časom.

 

Potrebovali smo verodostojno organizacijo, ki bi nam pomagala zbirati denarna sredstva (celotni znesek: 52.885€) in takoj se je prikazal oblaček, v katerem je pisalo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. S svojo ažurnostjo in produktivnostjo, so opravičili svoj namen in obstoj, saj so nam nesebično takoj priskočili na pomoč. Prav tako nam je prišel naproti dobrosrčni in vsestranski gospod Rok Križan (Svet multimedije), ki koordinira celotno akcijo in s svojim znanjem, izkušnjami, kontakti uspešno manevrira med vsemi izzivi. Vsi skupaj, združeni, se borimo, da nam skupaj z vami pravočasno uspe zbrati zadana sredstva. Čas imamo do konca januarja 2021. Vendar je moč slutiti, da s takšno ekipo kot smo skupaj z vami postali, lahko postane v tako kratkem času nemogoče mogoče 🙂