You are currently viewing Vrtec in jaz

Vrtec in jaz

  • Post author:
  • Post category:Moja pot

Osnova za vse moje dnevno vrtčevske aktivnosti je igra, saj tako na najbolj naraven način spoznavam svet okoli sebe in pridobivam raznolike izkušnje na raznovrstnih področjih kot so medosebni odnosi, umetnost in ustvarjanje, spoznavanje narave in podobno.

Ker obožujem vrtec, vzgojiteljice in prijateljčke, sem te dni v svojem najljubšem vrtcu, kjer vsak dan počnemo kaj zabavnega in koristnega. Veliko se igramo, poslušamo pravljice in smo zunaj na svežem zraku.

V vrtcu zelo rada počnem veliko stvari. Mednje spadajo kobacanje na poligonu ali podajanje z žogami, kjer urim svoje gibalne sposobnosti, prav tako pa ustvarjam s plastelinom in rišem, kjer urim fino motoriko hkrati pa se rada sprostim ob poučni pravljici in pesmici, kjer pa urim svoj intelekt ter pobližje spoznavam pestri svet umetnosti (in prav rada tudi zaplešem J) ali pa se preprosto spontano zaigram.

Jutranji čas je bolj umirjen, posvečen zajtrku in individualnim druženjem, nato pa sledijo različne dejavnosti, po navadi se odpravimo na svež zrak, kjer se spoznavamo z okoliško naravo. In ker prazna vreča ne stoji pokonci, sledi njami, vedno okusno kosilo, po čemer se mi prileže zaslužen počitek. Ko se zbudim, pa pridejo že starši pome in grem s polnimi vtisi in pričakovanji jutrišnjega dne, vesela domov.

Ljubezen je dvosmerna ulica, kajne?

Rada obiskujem vrtec, saj se tam počutim sprejeta in ljubljena. Zato hvala vsem zaposlenim v vrtcu, res prav vsem, ki me imajo neizmerno radi in mi srčno pomagajo na vsakem mojem koraku.

lara-vrtec1